Bindweefsel Massage

Bij bindweefselmassage technieken worden er signalen naar de zenuwen en hersenen doorgegeven waardoor de doorbloeding weer op gang komt.

Ons lichaam bestaat voor een heel groot deel uit bindweefsel en heeft dus ook veel invloed op ons lichaam. Zo liggen alle spiervezels in een bindweefsel koker. Bijvoorbeeld bij een hamstringblessure (die er voor je gevoel zomaar inschiet met de afzet om te gaan rennen) of nekklachten die overgaan in een frozen shoulder kunnen duiden op verklevingen van het bindweefsel in de rug. Veel klachten kunnen voorkomen en verholpen worden.

De zones op de rug corresponderen met alle delen van het lichaam en kan zo beïnvloed worden door bindweefsel massage. Klachten die er zijn in delen van het lichaam zijn voelbaar op de rug. Andersom is dit ook het geval, in de rug kunnen al verklevingen voelbaar zijn voor er een blessure is. Als er vaker blessures ontstaan is het raadzaam om dit preventief bij te houden en zo de kans op blessures te verkleinen.

Bindweefsel massage wordt veelal toegepast bij:

  • hoofdpijn en migraine
  • buik- en borstkas klachten
  • maag- en darm klachten
  • slechte doorbloeding
  • chronische verkoudheid
  • aandoeningen aan het lichaam met beweging
  • gewrichtsproblemen
  • slapeloosheid
  • onverklaarbare blessures

Bindweefsel

Bindweefsel verklevingen kunnen gezien worden als een pan met spaghetti op microscopisch niveau. De meeste spaghetti kan goed en vrij bewegen door het vocht ertussen. Vaak zit er onderin een deel dat aan elkaar vast zit en niet lekker vrij kan bewegen. Hier mist het vocht. Zo kan het bindweefsel ook gezien worden. De verklevingen op de rug in de huid mist vocht, waardoor er een slechte doorbloeding ontstaat en er minder afvalstoffen afgevoerd worden. De reactie van het lichaam wordt zichtbaar in de huid. De klachten zullen in de loop der tijd onstaan.

Medical Taping

Medical Taping

Medical Taping wordt gebruikt na de massage behandeling van blessures, vochtophopingen, houdingscorrecties en bij de behandeling van klachten door overbelasting.

Lees meer
Sport massage

Sport massage

Een sportmassage is een massage die vooral gericht is op het herstel van het lichaam na een sportprestatie.

Lees meer
Lymfe therapie

Lymfe therapie

Lymfetherapie (ook wel lymfedrainage genaamd) is een bijzondere massage techniek, die de stroming van lymfe door het lichaam versterkt.

Lees meer