Lymfe therapie

Lymfetherapie (ook wel lymfedrainage genaamd) is een bijzondere massage techniek, die de stroming van lymfe door het lichaam versterkt.

Dit gebeurt door lichte en gedoseerde huidverschuivingen door de Lymfetherapeut zonder dat er gebruik gemaakt wordt van massage olie. Indien u het niet prettig vindt om op de blote huid behandeld te worden, kan een lymfe massage ook ontvangen worden over een shirt en broek van dunne stof. Mede hierdoor is de lymfe massage zo goed als voor iedereen toegankelijk.
Ondanks het gegeven, dat de lymfemassage in een rustig tempo plaatsvindt en zacht aanvoelt, is de invloed op de afvoer van opgeslagen afvalstoffen zeer groot.

Het doel van lymfe therapie is om het uiterst belangrijke afvoersysteem te activeren zodat het zuiveren en regenereren van het lichaam verbeterd wordt. Naast de zuiverende werking heeft de Lymfe therapie ook een zeer gunstige werking op de ontspanning van je lichaam en je denken.

 

Je kunt ervoor kiezen na de behandeling medical taping toe te passen dit ondersteunt een langere periode van vochtafvoer zo heb je langer profijt van de behandeling.

Lymfetherapie wordt veelal toegepast bij:

  • Vochtophoping in het lichaam
  • Blauwe plekken
  • Blessures
  • Burnout
  • Activeren immuunsysteem
  • Littekens/ littekenweefsel 
  • Verkoudheid

Lymfe

Lymfbanen hebben spiertjes die “pompend” werken. Door deze pompende werking wordt het lymfvocht als het ware vooruit geduwd. Door kleine klepjes in de lymfbanen wordt voorkomen dat het vocht terugstroomt.
Manuele lymfedrainage is een techniek waarbij de lymfe therapeut, door zachte huidverschuivingen de vochtopname door de lymfvaten stimuleert en het functioneren van goede vaten bevordert. Met specifieke handgrepen wordt de beweeglijkheid van het lymfvatensysteem geactiveerd en gestimuleerd, wat de afvoermogelijkheden van lymfe doet vergroten. Hierdoor kan er meer lymfe worden afgevoerd.
Medical Taping

Medical Taping

Medical Taping wordt gebruikt na de massage behandeling van blessures, vochtophopingen, houdingscorrecties en bij de behandeling van klachten door overbelasting.

Lees meer
Sport massage

Sport massage

Een sportmassage is een massage die vooral gericht is op het herstel van het lichaam na een sportprestatie.

Lees meer
Bindweefsel massage

Bindweefsel massage

Bij bindweefselmassage technieken worden er signalen naar de zenuwen en hersenen doorgegeven waardoor de doorbloeding weer op gang komt.

Lees meer