Medical
taping

Medical taping is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om jouw spieren te ondersteunen. Het ondersteunt de spieren, zonder daarbij de beweging te beperken. Medical taping wordt gebruikt na de massage behandeling van blessures, vochtophopingen, houdingscorrecties en bij de behandeling van klachten door overbelasting.

Het doel van Medical taping is herstel bevorderen en het verminderen van uitstralende pijn, bijvoorbeeld bij lage rugpijn en is daarmee een aanvulling op de massage behandelingen.

Medical taping is in verschillende situaties aan te raden. Het is een uitstekende manier om  overspannen spieren de nodige rust te geven. Bij sportblessures waarbij vochtophoping of ontstekingen optreed kan tapen verlichting bieden.

Medical taping kan worden toegepast bij:

  • Spierblessures en verbeteren spierfunctie
  • Verminderen van ontstekingen of vochtophopingen
  • Corrigeren van lichaamshouding en bewegingsrichting
  • Ondersteunen van gewrichten
  • Behandelen van klachten door overbelasting (KANS, tennisarm, golfelleboog)
  • Opheffen belemmeringen in bloedcirculatie en de afvoer van de lymfe
  • Verminderen van pijn

Medical taping

De ontwikkelaars van de tapingmethode kwamen erachter dat wanneer niet goed functionerende spieren ondersteund worden met elastische tape, dit het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleert. De ervaring was dat wanneer bij een behandeling deze tape werd toegepast, dit bijdroeg aan een sneller herstel van de blessure.

De tape bleek positieve resultaten te hebben op andere toepassingsgebieden. Zo ontstonden er dus nieuwe behandelingsmethoden met kinesiotape, zoals “Lymf Taping”, “Meridiaan Taping” en “Cross Taping”. Al deze methoden zijn vervolgens samengebracht in het Medical Taping.

Sport massage

Sport massage

Een sportmassage is een massage die vooral gericht is op het herstel van het lichaam na een sportprestatie.

Lees meer
Bindweefsel massage

Bindweefsel massage

Bij bindweefselmassage technieken worden er signalen naar de zenuwen en hersenen doorgegeven waardoor de doorbloeding weer op gang komt.

Lees meer
Lymfe therapie

Lymfe therapie

Lymfetherapie (ook wel lymfedrainage genaamd) is een bijzondere massage techniek, die de stroming van lymfe door het lichaam versterkt.

Lees meer