Triggerpoint
therapie

Triggerpoints zijn spierknopen die op een andere plek pijn veroorzaken (afgeleide pijn of uitstralingspijn). Vaak kent de patiënt de oorzaak niet kent en zal hij de plek waar hij de pijn ervaart als de gevoelige plek aanwijzen. De oorzaak zit vaak op een andere plaats.

Iedereen heeft wel een aantal triggerpoints. Ze kunnen in elke spier in het lichaam voorkomen. Ze leiden niet bij iedereen tot problemen, sterker nog, sommige triggerpoints zijn ook effectief, denk hierbij aan sporters en topsporters. De hardnekkige triggerpoints die veel klachten veroorzaken, moeten goed behandeld worden om ervan af te komen.

Triggerpoints kunnen ontstaan door:

  • Overbelasting (sporten, fysieke arbeid)
  • Blessures
  • Repetitieve bewegingen (RSI)
  • Te weinig beweging
  • Onverwachte bewegingen (vertillen, verstappen)
  • Trauma (vallen, stoten, whiplash)
  • Stress

Triggerpoints

Deze massagetechniek is ontwikkeld om specifieke pijn, veroorzaakt door trigger points, ook wel spierknopen, te verlichten. Uit onderzoek blijkt dat 4 behandelingen triggerpointtherapie gelijk staat aan een dry-needling behandeling. Het kan helpen bij allerlei soorten klachten: van hoofd-, spier-, rug-, en bilpijn tot rsi. Het aantal benodigde Triggerpoint behandelingen is afhankelijk van je klachten.
Triggerpoint therapie kan als zeer pijnlijk ervaren worden, mede daarom pas ik triggerpoints liever toe tijdens een bindweefselmassage of sportmassage om zo een zo effectief mogelijke behandeling te kunnen geven.

Indien er na 4 behandelingen geen vooruitgang is geboekt, dan wordt de behandeling stopgezet.

Medical Taping

Medical Taping

Medical Taping wordt gebruikt na de massage behandeling van blessures, vochtophopingen, houdingscorrecties en bij de behandeling van klachten door overbelasting.

Lees meer
Sport massage

Sport massage

Een sportmassage is een massage die vooral gericht is op het herstel van het lichaam na een sportprestatie.

Lees meer
Bindweefsel massage

Bindweefsel massage

Bij bindweefselmassage technieken worden er signalen naar de zenuwen en hersenen doorgegeven waardoor de doorbloeding weer op gang komt.

Lees meer